Recipe: Yummy Gratin dauphinois ❤
Gratin dauphinois ❤. Gratin dauphinois is a French dish of sliced potatoes baked in milk or cream, using the gratin technique, from the Dauphiné region in south-eastern France. There are many variants of the name of the dish, including pommes de terre dauphinoise. A French gratin Dauphinois is a classic dish and the ultimate comfort food.
Recette du gratin dauphinois traditionnel facile à réaliser. A déguster en famille ou entre amis. Eplucher, laver et couper les pommes de terre en rondelles fines (NB : ne pas les laver APRES les avoir coupées, car. You can cook Gratin dauphinois ❤ using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Gratin dauphinois ❤
- Prepare 3 of pommes de terre coupées en rondelles.
- It's 1 gousse of d'ail râpée.
- You need 1 of oeuf.
- Prepare 1 of verre de lait.
- It's 1 of verre de crème fraiche.
- Prepare 100 g of fromage râpé.
- It's of Poivre noir/noix de muscade/sel.
Potatoes au Gratin is the ultimate potato recipe! Potatoes au Gratin for the win!!! All the essential food groups present. I was going to say that it's quite remarkable how so few ingredients can make.
Gratin dauphinois ❤ instructions
- Placez les rondelles de pommes de terre dans un plateau beurré généreusement..
- Dans un autre récipient cassez l'oeuf..
- Rajoutez lait, crème fraiche, l'ail râpé, fromage râpé, assaisonnement..
- Fouettez le tout et versez sur la pomme de terre..
- Couvrez avec du papier aluminium..
- Enfournez a 180 degrés pendant 1 heure, après enlevez le papier aluminium et laissez cuire 30 mn de plus pour que la surface gratine elle aussi..
The gratin Dauphinois (potato gratin) is French specialty from the town of Grenoble and it is made out of top quality potatoes thinly sliced evenly (using a mandolin or food processor) garlic and cream. Home-made, straight from the oven, it is truly one of the great classics. Gratin Dauphinois: Gratin Dauphinois or Potato Dauphinois is a very popular French side dish. This is a simple cheat recipe to prepare the dish quickly. Gratin dauphinois flanqué de six grives fourrées aux alouettes.
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